Сръбският президент Александър Вучич говори за опитите за цветна революция в

...
Сръбският президент Александър Вучич говори за опитите за цветна революция в
Коментари Харесай

Вучич разкри, че имало опити за цветни революции в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич приказва за опитите за цветна гражданска война в страната. Според него " тайните служби от Изтока " го предизвестили за сходна опасност, заяви АП.

" Получавам информация от разнообразни служби и нашите сестрински служби от Изтока ни споделят, че има опити за цветни революции и така нататък

И аз им споделям - не знам какво се пробват, знам единствено, че е непоносимо да се пробват да злоупотребяват с нещастието, със гибелта на децата, с цел да станат по-големи, по-добри и по-умни за нашия народ, в сравнение с в миналото са били ", съобщи Вучич на протест в Панчево.

Сръбският държавен глава също по този начин съобщи, че Белград в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово.

На 3 май един възпитаник откри огън в учебно заведение в Сърбия. При случая починаха осем възпитаници и един охранител. Друго момиче умря по-късно в болничното заведение от раните си.

На 8 май опозицията организира спокойно протестно шествие от Скупщината (парламента) до постройката на държавното управление на страната. Мотото на митинга беше " Сърбия против насилието ". Вучич упрекна опозицията, че употребява нещастието за политически цели.

След експлоадирането на войната в Украйна Вучич се изрече категорично против възможни наказания, като акцентира, че съвсем целият нефт и съвсем целият газ за сръбската стопанска система се внасят от Русия. По-късно обаче той призна, че страната би се присъединила към рестриктивните мерки против Русия, в случай че виталните ползи на Белград бъдат застрашени.

Ивица Дачич, външният министър на републиката, съобщи, че Сърбия може да се присъедини към глобите против Русия, в случай че сметне, че това е належащо за нейните ползи. Той също по този начин съобщи, че предпочитаната цел на Белград е присъединението към Европейски Съюз. Според него това изисква присъединение към общоевропейската политика, в това число във връзка с глобите.

Сръбските управляващи отхвърлиха да признаят анексирането на украински територии. Министър Дачич съобщи, че Сърбия " осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна " и е гласувала по този метод във всички интернационалните организации. Освен това Белград поддържа резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща експанзията на Русия в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР